Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

Тиждень історії

Дата: 22 листопада 2019 о 19:47, Оновлено 24 листопада 2019 о 20:13
Автор: Пацан В. В.
520 переглядів

Згідно з планом роботи школи та з метою виховання в учнів шанобливого ставлення до історії українського народу, розвитку й досягнення ними суспільно обумовленого рівня компетентності та виховання патріотизму, любові до рідного краю з 18 по 22 листопада в Дусинській ЗОШ було проведено Тиждень історії.
Гасло тижня: «Минуле вчить сьогодення не повторювати помилок у майбутньому.» (Л. Леонов)

Основні завдання:

- підвищення інтересу учнів до історії;

- розширення й поглиблення знань та умінь учнів з предмету;

- створення сприятливих умов для виявлення знань та умінь учнів у нестандартних ігрових ситуаціях.

Впродовж цих днів пройшло чимало цікавих та змістовних заходів.

Так, 18 листопада відбулось відкриття тижня історії. Було оформлено виставку кращих стіннівок і малюнків 5-х – 11-х класів. Учні поринули у світ цікавого «історичного» життя відчули себе справжніми мандрівниками складними, але захоплюючими стежинами минувшини. Для них, були проведені екскурсії в музейну кімнату, де учні могли ознайомитись з культурою та побутом свого краю.

19 листопада для 10-11 класів, було організовано історичний брейн-ринг, де змагались три команди: «Комета» ( Капітан Білас Ігор ), «Світлячок» (Капітан Метенько Роман) та «Посмішка» (Капітан – Туряниця Тімур). У напруженій боротьбі перемогла команда «Комета».

Тоді ж в 10 класі проведено вікторину «Найкращий історик». Так, ІІІ місце посів Росоха Ростислав, ІІ місце – Білас Ігор, й І місце посіла Ганькулич Марія.

Але й на цьому інтелектуальні змагання не завершились, й в 9 класі було проведено популярну гру: «Що? Де? Коли?», в якій перемогла команда «Царство» під егідою Ковача Володимира.

20 листопада вчителем історії Пацаном В.В. було здійснено заочну мандрівку замками Закарпаття, де учні 5 класу ознайомились з історією та легендами, якими насичені фортеці.

Вибиратись з лабіринтів історії, довелось учням 6 класу (команда «Імпульс» капітан Желізняк Віталій, «Отамани» капітан Русин Максим, «Еліт» капітан – Легар Олександр). Так, всі три команди успішно справились з поставленими завданнями, і зуміли швидко вийти з таємничих лабіринтів.   

Ще одну мандрівку здійснили були учні 7 класу, але не просто мандрівку, а цілу захоплюючу подорож Київською Руссю. Відбулась вікторина, в якій команда «Інтелект» під керівництвом Метенько Юрія посіла І місце!

21 листопада було проведено виховний захід до дня Гідності і Свободи, на якому були присутні учні 9-11 класів. Віталій Віталійович розповів про часи доленосних подій в Україні, коли українці постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. Також було переглянуто документальний фільм «Winter on Fire» знятий режисером Євгеном Афінеєвським, номінант на премію «Оскар».

В цей же день для учнів 8 класу було підготовлену гру «Перший історичний мільйон», де учні змогли відчути себе учасниками цієї гри, відповідавши на різні історичні запитання й отримувавши за них відповідні бали.

22 листопада  відбулася учнівська лінійка «День пам’яті жертв Голодомору».( Вчитель історії Пацан В.В., педагог-організатор Русин М.Ю., дирекція школи та учні 9-11 класів).

Також  разом з 11 класом було проведено конференцію на тему: «Україна і Друга світова війна», де відбувся детальний аналіз цієї історичної події, разом з учнями обговорено причини-хід-наслідки війни, різні підходи і оцінки.

На завершення тижня історії, разом з учнями 6 класу, було заховано капсулу часу - послання, в яких учні написали лист собі, й цю капсулу буде відкрито через декілька років, тоді учні зможуть прочитати свої дитячі мрії, й переживання.

Підсумовуючи  тиждень  варто  зауважити,  що  він  був  насичений,  змістовний,  пізнавальний. Тиждень історії створив сприятливі умови для виявлення набутих навичок у нестандартних ігрових ситуаціях та допоміг учням розширити й поглибити свої знання з предмету.

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.