Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

Стоп Булінг

Дата: 25 січня 2019 о 11:37
231 перегляд

НАРАДА ЗАСТУПНИКІВ ДИРЕКТОРІВ ШКІЛ З ВИХОВНОЇ РОБОТИ

У січні на базі Свалявської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 відбулася нарада заступників директорів шкіл із виховної роботи з таким порядком денним:
     1. Реалізація завдань колегії департаменту освіти і науки з національно-патріотичного виховання учнів (О.Пилипанинець, методист РМК).
     2. Профілактика правопорушень, булінгу (Н.Загуменнова, заступник директора Свалявської гімназії).
     3. Проект Закону України «Про позашкільну освіту» (Ж.Ярчич, директор БШ).
      О.Пилипанинець, методист відділу освіти, наголосила, що у галузі освіти протягом року було забезпечено проведення заходів до Дня Конституції України, Незалежності України, Державного Прапора України, пам'яті Героїв Крут, Героїв Небесної Сотні, захисників України, Гідності і свободи, пам'яті та примирення. Заклади освіти району є активними учасниками обласних заходів, пов'язаних із національно-патріотичним вихованням дітей та молоді. Зокрема, йдеться про фестиваль «Воскресни, писанко», конкурс «Малюнок, вірш, лист до мами», конкурси літературних творів, творів образотворчого мистецтва та фоторобіт на тему «Захисники України», обласні етапи міжнародного конкурсу з української мови ім.П. Яцика, В.Гуци, ім. Т.Шевченка, конкурс «Український сувенір».
     На сайтах відділом освіти, закладами освіти створено рубрику з національно-патріотичного виховання учнів.
     Важливу роль у національно-патріотичному вихованні відіграє військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»). Команда Керецьківської ЗОШ І-ІІІ ступенів під керівництвом вчителя фізичного виховання школи Бучмея М.І. протягом 2015-2018 років виборола призові місця на обласному та Всеукраїнському етапі військово-спортивної гри «Сокіл» («Джура»).
    Суран М.А., заступник директора Свалявської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 наголосила, що на базі школи проведено зустріч учнів 10-11 класів з військовим комісаром та кіборгом. Військові ознайомили учнів зі зброєю та показали сухі пайки воїнів АТО.
     На базі школи проведено вручення паспортів учням 9 класів керівником міграційної служби Залогою С.М. та його заступником Станковичем І.І.
     О.Пилипанинець наголосила, що у шкільних бібліотеках необхідно оновити фонди національно-патріотичної літератури про мовно-культурну самобутність українського народу і героїзм у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність держави.
    БШ необхідно активізувати роботу учнівської молоді засобами історико-краєзнавчих конкурсів та акцій «Мій рідний край – моя земля», «Моя Батьківщина – Україна», «Мій рідний край». Варто приділяти увагу ролі соціальних педагогів та практичних психологів у вирішені питань належного проведення виховної роботи та заходів з національно-патріотичного виховання. Необхідно забезпечувати належне висвітлення проведених заходів на сайтах шкіл та відділу освіти у рубриці "Національно-патріотичне виховання". Варто використовувати шкільні музеї для проведення виховних годин, позакласних заходів.
      Загуменнова Н.Ю., заступник директора з виховної роботи, керівник МО, ознайомила присутніх із Законом України протидії булінгу. Важливість закону в тому, що булінг карається штрафом батьків, діти яких причетні до булінгу. Притягується до кримінальної відповідальності й дирекція школи, яка приховує випадки булінгу в школі.
     Необхідно включити питання профілактики булінгу в порядок денний батьківських зборів закладів освіти, МО класних керівників та педагогічної ради школи.
      Ж. Ярчич, директор БШ, ознайомила присутніх із Законом України «Про позашкільну освіту». Інформацію Ж.Ярчич про Закон України «Про позашкільну освіту» взято до виконання.
     О.Пилипанинець ознайомила присутніх із роботою рубрик на сайтах  із національно-патріотичного виховання.

О.Пилипанинець,
методист відділу освіти

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.