Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

Тиждень історії

Дата: 20 листопада 2020 о 17:27, Оновлено 15 січня 2021 о 07:53
Автор: Пацан В. В.
129 переглядів

Згідно з планом роботи школи та з метою розвитку інтересу здобувачів освіти до вивчення історії, розвитку творчих здібностей, логічного та аналітичного мислення, вміння висловлювати та відстоювати власну думку з 16 по 20 листопада в Дусинській ЗОШ було проведено Тиждень історії.

Гасло тижня - „Сьогодні – знавці історії, а завтра – її творці”.

Впродовж цих днів пройшло чимало цікавих та змістовних заходів.

16 листопада відбулось відкриття тижня історії. Було оформлено виставку кращих стіннівок і малюнків 5-х – 11-х класів. Школярі поринули у світ цікавого «історичного» життя відчули себе справжніми мандрівниками. Для них, були проведені екскурсії в музейну кімнату, де вони мали можливість ознайомитись з культурою та побутом свого краю.

17 листопада з здобувачами освіти 5-го класу було здійснено віртуальну мандрівку замками Закарпаття. Адже вони – дуже різноманітні, зовсім не схожі один на одного, але в той же час – унікальні і захоплюючі завдяки своїй історії, своїми легендами, родзинками, справжніми таємницями. Кожен з них – унікальна архітектурна пам’ятка, що збереглася з давніх віків до нашого час.

Того ж дня здобувачі освіти 6 класу також потрапили в незвичайну ситуацію, де їм довелось виходити з таємничих лабіринтів минулого. Вийти з нього намагались три команди: «Смайл» капітан Грабар Лівія, «Фараон» капітан Поцко Наталія та «Імперія» капітан Савченко Злата. Перед командами були поставлені різні завдання: відповісти на запитання, вгадати історичну постать, розшифрувати слова та малюнки. Всі три команди успішно справились з поставленими завданнями, і зуміли швидко вийти з таємничих лабіринтів.

18 листопада було проведено вікторину в 11 класі «Найкращий історик», де всі здобувачі освіти показали високі результати, а з відривом в 1 бал, І місце посіла Комарницька Олександра.

Також було проведено інтелектуальне змагання «Знання-сила», для 10-го класу. Гра проводилася у формі «запитання-відповідь». Команди 10-го класу продемонстрували своє вміння працювати в команді, гарну пам’ять, увагу, активність та головне – знання та вміння швидко їх проявити.

Крім цього інтелектуального змагання, для 8-го класу було підготовлену гру «Перший історичний мільйон», де присутні змогли відчути себе учасниками цієї гри, відповідавши на різні історичні запитання й отримувавши за них бали.

19 листопада разом з здобувачами освіти 9-го класу було проведено інтелектуальну гру «Що? Де? Коли?».  Можна було спостерігати цікаву боротьбу між командами «Фенікс» (капітан – Будяченко Богдан), «Меркурій» (капітан – Фізер Віталій), «Спарта» (капітан – Кеменяш Ерік) і разом з ними поринути в захоплюючий світ минулого. Учасникам гри довелось продемонструвати свої знання не тільки з історії, але з інших дисциплін: географії, літератури, математики та ін.

 

Ще одну мандрівку здійснили було здійснено з 7-м класом, але не просто мандрівку, а цілу захоплюючу подорож Русь-Україною.  В ході подорожі потрібно було виявити, як здобувачі освіти знають діяльність найвидатніших представників цього періоду. Подорож мала і виховний потенціал. Вона повинна була виховувати гордість за український народ, патріотизм й прагнення до знань.

Вже 20 листопада було проведено виховні заходи до дня Гідності і Свободи для здобувачів освіти 10 та 11 класів.  Віталій Віталійович ознайомив з хронологією подій й наголосив на тому, що Революції, які мала Україна, залишили глибокий, визначальний і незабутній слід в історії, а учасники – справжні герої, які у нерівному двобої протиставили свій патріотизм, відповідальність, безмежну любов до країни, яку ототожнюють зі своїм рідним краєм, найдорожчими людьми. І саме за це їм наша людська вдячність і низький уклін. Також, здобувачі освіти, мали можливість ознайомитись з уривками документального фільму «П’ять портретів Майдану» , де харизматичні й чесні герої: Леся Хоменко, Алевтина Кахідзе, Макс Вегера, Олексій Фурман і Богдан Кутєпов розповідають про власний Майдан.

Цього ж дня, нажаль відбулось і завершення цього тижня, нагородження переможців. Тиждень історії в школі завершився. Цей період став одним з цікавих епізодів шкільного життя, насичений різноманітними подіями, що сприяють розвитку інтересу в школярів до вивчення історії.

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.